Karta som med röd fyrkant ramar in Brunnsgatan, Jönköping, Skillingaryd, Vaggeryds Kommun, Skatten, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Brunnsgatan, Jönköping, Skillingaryd, Vaggeryds Kommun, Skatten, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat 54 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se nedan.

01.18 En ordningsvakt ringde polisen om att en stökig man hade gripits i anslutning till en krog på Brunnsgatan i centrala Jönköping. Han hade belagts med handfängsel av vakten. Polis kom dit och tog över gripandet och förde honom till arresten, formellt gripen även av polis. Det var en man i 20-årsåldern. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

05.20 Polisen fick samtal om att det hade stulits varor från en lastbil som stod vid en bensinstation söder om Skillingaryd, Vaggeryds kommun. Polis kom dit ett par minuter senare, då fanns ingen misstänkt kvar. Det ska ha varit flera personer som stulit flera pallar med nya tv-apparater och sedan lämnat i en mindre lastbil eller skåpbil. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Värdet och en exakt mängd på det stulna är i nuläget oklart.

Utöver detta har polisen hanterat några trafikbrott där förare har bötfällts, såsom att bilar har körts trots att det är körförbud, pga att skatten inte var betald.

Polisen har också utfört en mängd egeninitierade kontroller, som inte har lett till några brottsmisstankar.

Mest läst av andra