Karta som med röd fyrkant ramar in Värnamo, Växjövägen, Nyponvägen, Jönköping, Storgatan, Tranås, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Värnamo, Växjövägen, Nyponvägen, Jönköping, Storgatan, Tranås, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat drygt 20 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se nedan. Ett axplock av nattens händelser:

22.48 En polispatrull skulle stoppa en bilist i Värnamo. Föraren stannade inte på polisens uppmaning. Polisen tappade visuell kontakt med bilen nära Växjövägen. Vid 23.21 fick polisen samtal om en bilist som hade kört fort nära Nyponvägen i Värnamo. Den eller de som satt i bilen verkade sedan ha övergivit den. Polis kom dit och sökte med hund, men utan att hitta någon misstänkt. Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att utreda identitet och ursprung på fordonet. En anmälan om stöld av motorfordon upprättades.  

00.08 Det kom larm från ett väktarbolag om att någon befann sig inne på ett inhägnat område vid ett företag på Öster i centrala Jönköping. En man syntes på övervakningskamerabilder. Polis kom dit. Mannen hade kniv på sig och blev misstänkt för brott mot knivlagen. Något ytterligare brott gick inte att knyta till mannen. Han är i 45-årsåldern.

00.57 En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilist på Storgatan i Tranås. Bilen  stannade och en man sprang därifrån, men polisen hann ifatt mannen. Under flyktvägen hittades ett vapen. Mannen greps, misstänkt för brott mot vapenlagen. Han är i 35-årsåldern. Polisens presstjänst kan inte svara på vad det är för typ av vapen och om det var skarpt eller ej. Vid 06.30-tiden hade något beslut om anhållande ännu inte fattats.

Uppdatering 11.00:

Den gripne mannen är nu anhållen, misstänkt för grovt vapenbrott. Ytterligare två män har under måndagsförmiddagen anhållits i samma ärende. De två männen satt i bilen som polisen stoppade på Storgatan i Tranås, men var initialt inte misstänkta för något utan släpptes efter identifikation. När vapnet sedan påträffades bestämde polisen sig för att hämta de två andra männen till förhör. På måndagsmorgonen stoppades de två männen i en bil i Uppsala och efter förhör anhölls männen, även de misstänkta för grovt vapenbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra