Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Värnamo, Klostergatan, Jönköping, Torparondellen, Tranås, Kortebo, Hisingstorp, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har varit intensiv och stökig för polisen med fem gripna. Se notiser nedan. Åtta person har frihetsberövats på grund av fylleri eller narkotikapåverkan.

22.57 En kvinna skulle ha blivit slagen av en man i en bostad i Värnamo. Polis kom dit och kunde gripa en berusad man i 55-årsåldern. Den drabbade kvinnan är i 50-årsåldern, hon ska inte ha blivit allvarligt fysiskt skadad. Vid 08-tiden var mannen fortfarande formellt gripen.

00.33 Det kom larm om flera personer som slogs på Klostergatan i Jönköping. Polis kom dit med flera patruller. I samband med detta var det flera personer som sprang från platsen. En av dessa, en man, ska ha vänt sig mot polisen och verkade ha ett skjutvapenliknande föremål i handen. Polis sköt då varningsskott. Mannen släppte föremålet och kunde gripas efter att polisen använt OC-sprej och handfängsel. Han är i 20-årsåldern. Detta hände vid Torparondellen. Mannen är misstänkt för grovt vapenbrott, grovt hot mot tjänsteman, samt narkotikabrott. Vid 08-tiden var han fortfarande formellt gripen.

00.41 Polis larmades till en bostad i centrala Tranås där en man var hotfull mot en man och en kvinna. När polis kom dit gjorde den hotfulle mannen, som är i 25-årsåldern, kraftigt motstånd. En polis blev biten och fick ont i nacken och en arm efter ett handgemäng.  Polisen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Den gripne mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Mannen hade vid 08-tiden inte anhållits.

02.30 En ledig kollega ringde polisen om att det var stökigt ombord på en linjebuss vid Kortebo, Jönköping. I samband med att polis kom till bussen och skulle ta hand om de två mest stökiga så blev en polis sparkad av en man i 20-årsåldern. Han greps misstänkt för våld mot tjänsteman. Vid 08-tiden var han formellt fortfarande gripen.

02.57 Polis larmades till Hisingstorp, Jönköping. En kvinna hade blivit misshandlad av en man utomhus. Polis kunde gripa mannen nära en skola i området. Han är misstänkt för misshandel. Kvinnan fördes till sjukhus för omplåstring. Mannen, som är i 35-årsåldern, var vid 08-tiden fortfarande formellt gripen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra