Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Nässjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Jönköping, Nässjö, Jönköpings län

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Under gårdagskvällen inkom ytterligare två anmälningar om åldringsbrott i Jönköpings län, ett i Nässjö och ett i Jönköping.

Händelsen i Jönköping ska ha inträffat vid 19-tiden. Kvinnan som är i 95-årsåldern hade fått ett samtal från någon som påstod sig jobba på bank och som ville meddela att någon försökt använda kvinnans bankkort och att det därför måste spärras. Under samtalet knackade en för kvinnan okänd man på dörren och kvinnan övertalades att lämna ifrån sig sitt bankkort. Ett större uttag hade senare gjorts från kontot.

I Nässjö försökte någon på samma sätt lura en kvinna i 95-årsåldern. När kvinnan hotade med att ringa polis försvann mannen från platsen.

Mest läst av andra