Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Jönköping, Ekenässjön, Vetlanda, Huskvarna, Jönköpings län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har gripits misstänkta för brott och totalt nio personer har frihetsberövats på grund av berusning eller misstanke om rattfylleri eller drogpåverkan.

01.39 Polisen kontrollerade ett fordon i Ekenässjön Vetlanda. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren var påverkad av narkotika och han togs med för provtagning. Vid en husrannsakan i fordonet hittade polisen misstänkt stöldgods. Samtliga tre personer som färdades i bilen greps misstänkta för stöld. Föraren misstänks även för drograttfylleri. Samtliga gripna är män i 25-30-årsåldern. De gripna anhölls senare av åklagare.

23.42 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en lokal i Huskvarna. En ensam gärningsman syntes inne i en lokal med kamerabevakning. När polis kom till platsen var ingen misstänkt person kvar på platsen. En brottsplatsundersökning har gjorts och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Det är i nuläget oklart exakt vad som har stulits och ingen person har gripits.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra