Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Tranås, Bottnaryd, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Jönköping, Tranås, Bottnaryd, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits, se händelser nedan.

22.37 Våld mot tjänsteman, Jönköping
Polis larmades till ett kafé i centrala Jönköping där flera gäster vittnat om en person som uppträtt stökigt. När polis fick tag på mannen och skulle sätta in honom i polisbilen uppstod bråk mellan den misstänkte och en polisman. Mannen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkt för våld mot tjänsteman.

23.13 Skadegörelse, Tranås                               
Vittnen uppmärksammar hur en person hoppar på en parkerad bil, vilket gör att skador uppstår på bilens tak samt att mannen krossat en ruta på bilen med en hammare. Den misstänkte ska sedan ha sprungit från platsen, men polis fick tag på honom vid 23.30. Då han vägrade att uppge identitet greps han och en hammare togs i beslag. Gripandet hävdes dock då den misstänkte visade sig vara 14 år gammal. Han är misstänkt för skadegörelse.

Övrigt:

Polisen i Jönköpings län söker fortfarande efter den man i 80-årsåldern som försvann från ett boende i Bottnaryd vid 14-tiden i går. Mannen går dåligt, har kalt huvud och glasögon. Vid försvinnandet var han klädd i en rutig skjorta.

Han har en sjukdomsbild som gör att han förmodligen inte hittar tillbaka själv. Vid 22-tiden i går kväll inleddes räddningstjänst, vilket innebär att sökarbetet utökas och att polisen bland annat kan begära hjälp från andra myndigheter i eftersöket. Under morgonen har militären gått igång och hjälper till i sökarbetet. Polisen söker med hjälp av flera hundpatruller, tyvärr är det för dimmigt i området för att en helikopter ska kunna söka, men det kan bli aktuellt senare under dagen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra