Karta som med röd fyrkant ramar in Solbacksgatan, Gislaved, Burseryd, Storgatan, Värnamo, Råslätts Centrum, Juneporten, Jönköping, Eksjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Solbacksgatan, Gislaved, Burseryd, Storgatan, Värnamo, Råslätts Centrum, Juneporten, Jönköping, Eksjö, Jönköpings län

Sedan midnatt har polisens regionledningscentral hanterat 53 ärenden gällande Jönköpings län. Natten har varit relativt stökig med flertalet rapporterade våldsbrott.

23:52 Polisen larmades till ett vaktmästarförråd på Solbacksgatan i Gislaved med anledning av inbrott. Tre personer har setts göra inbrott och lämnat platsen i en personbil. En polispatrull stannade en bil som stämde in på signalementet vid Burseryd. I bilen befann sig tre personer varav två erkände på plats att de utfört stölden. De misstänks för grov stöld men då det inte ansågs finnas häktningsskäl släpptes de på plats efter förhör. Misstanken kvarstår.

00:53 Inbrott i villa på Storgatan i Värnamo. En boende vaknade och upptäckte att han precis hade haft inbrott i en förrådsdel av huset. Därifrån hade ett vapenskåp släpats ut på altanen. I anslutning till huset anträffade polis två personer som greps misstänkta för inbrottet. De är båda män och är i 40 respektive 45-årsåldern.

01:57 En plåtdörr till en bankomat sprängdes i Råslätts centrum. Okända gärningspersoner har försökt att tillgripa pengar men inte lyckats. Gärningspersonerna sprang då från platsen. Då det misstänktes att ännu en sprängladdning fanns kvar på platsen kallades nationella bombskyddet till platsen och hanterade ytterligare en sprängladdning. Polisen har sökt efter gärningspersonerna men ännu är ingen gripen.

03:24 Polisen beordrades till Juneporten där två kvinnor i 20-årsåldern  ska ha blivit misshandlade av en man. Kvinnorna hade skador i ansiktet och en av dem blödde från foten. De fördes med ambulans till sjukhus. En namngiven man i 35-årsåldern kunde gripas i en lägenhet i Jönköping strax efter klockan 06:00 och misstänks för två fall av misshandel.

04:07 Polisen larmade till en lägenhet i centrala Eksjö med anledning av en misshandel. En man i 18-årsåldern ska ha slagit en annan man som fick föras till sjukhus med ambulans då han fått en sårskada i huvudet. Den utpekade gärningsmannen greps i anslutning till platsen och fördes till polisstationen för förhör. Gärningspersonen är också en man i 18-årsåldern och han misstänks för misshandel.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra