Karta som med röd fyrkant ramar in Bodafors, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Bodafors, Jönköpings län

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 35 ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits, se nedan. Sex personer har omhändertagits för berusning eller påverkan av narkotika.

-

23:45 Polisen larmades till Bodafors efter att en person blivit rånad på sin bil och mobiltelefon. Mannen hade plockat upp två manliga liftare i Bodafors. Efter några hundra meter blev männen hotfulla och våldsamma mot mannen i bilen. Mannen stannade då bilen och tog sig ut. Utanför bilen blev han hotad, slagen och fråntvingad bilnycklar och mobiltelefon av männen som sedan lämnade platsen i mannens bil.

Klockan 23:45 fick en polispatrull på länsväg 834 syn på bilen och följde efter. Bilen kunde stoppas av en annan polispatrull med hjälp av spikmatta. En av männen sprang från platsen men hittades snabbt med hjälp av polisens hund och hundförare. Männen, som båda är i 20-årsåldern, greps misstänkta för rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Föraren misstänks också för rattfylleri under påverkan av narkotika. Målsäganden, en man i 40-årsåldern, skadades inte allvarligt.

-

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra