Karta som med röd fyrkant ramar in Råslätt, Ljungarum, Kraftgatan, Kungsgatan, Huskvarna, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Råslätt, Ljungarum, Kraftgatan, Kungsgatan, Huskvarna, Jönköping, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits.

01.13 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade haft ett förföljande av en bilist som inte hade stannat på polisens uppmaning. Färden hade gått från Råslätt mot Ljungarum och tagit stopp när polisen körde på bilisten för att få stopp. Föraren hade då sprungit. Detta var på Kraftgatan. Ett par minuter senare var killen som hade kört stoppad och kontrollerad. Det är en straffmyndig kille i tonåren. Bilen visade sig vara stulen. Han blev misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

02.01 Polisen fick samtal om en hög smäll på Kungsgatan i centrala Huskvarna, Jönköping, och att en bil stod och brann. Polis och räddningstjänst åkte till platsen. Det visade sig att något hade exploderat vid bilen, som var kraftigt demolerad. Polisen spärrade av runt platsen och påbörjade arbetet med att försöka ta reda på vad som hade hänt. Tekniker från nationella bombskyddet, samt kriminaltekniker, kom till platsen under morgonen. Polisen har också sökt med hund i området. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Ingen person ska ha kommit till skada i explosionen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Brottsrubriceringen kan komma att ändras under arbetets gång.

Utöver detta har polisen hanterat en del trafikbrott, åkt på larm om bråk som inte lett till brottsmisstankar, hanterat psykisk ohälsa, etc.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra