Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Näsbyholm, Värnamo, Storgatan, Nässjö, Österängen, Jönköping, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

01.02 Polisen larmades till ett företag i Näsbyholm, Värnamo, där två personer hade tagit sig in på företagets område. De två personerna hade klättrat över ett stängsel. Patrull åkte till platsen och kunde lokalisera och gripa de två personerna. Den ena är en man i 50-årsåldern, den andra är en man i 55-årsåldern. Båda är misstänkta för försök till grov stöld.

02.24 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Nässjö med anledning av en bilbrand. Det var en fullt utvecklad brand och det fanns spridningsrisk till andra fordon. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

03.25 Polisen fick in samtal om att inringare skulle ha hört skottlossning i Österängen, Jönköping. Polis åkte till platsen och en hundpatrull fick upp spår som resulterade i att två personer kunde gripas. Polis påträffade ett vapen som togs i beslag. De gripna är två män som båda är i 20-årsåldern. Männen är misstänkta för grovt vapenbrott. UPPDATERING: Männen anhölls senare under lördagen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra