Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Daniel Söderqvist.

Resecentrum, Jönköping, Kullgatan, Vetlanda, Transportvägen, Barnarp, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 106 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Tolv personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:14 Polis larmades till resecentrum i centrala Jönköping med anledning av att några personer betett sig märkligt. När polisen kom till platsen gjordes en kontroll av en person och då uppstod misstanke gällande ringa narkotikabrott eget bruk. I samband med kontrollen visade det sig också att personen, en man i 20-årsåldern, var efterlyst, anhållen i sin frånvaro i ett annat ärende, gällande mordbrand och därför greps mannen. Ärendet gällande mordbrand är åklagarlett och polisens presstjänst hänvisar övriga frågor till Åklagarmyndigheten.

01:14 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Kullgatan i Vetlanda uppstod misstanke om narkotikabrott mot föraren. Mannen, i 25-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri och både körkort och nycklar omhändertogs tillfälligt enligt polislagens 24:e paragraf.

03:20 Polis larmades till Transportvägen i Barnarp, Jönköping, med anledning av ett inbrottslarm. Vid ett inhängnat område ska två personer ha försökt slanga bensin ur en grävmaskin. När polispatruller och hundpatrull kom till platsen hade gärningspersonerna försvunnit. En spaningsinsats inleddes och fordonskontroller genomfördes men ingen person kunde gripas. Polis kommer skriva en anmälan om stöld.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra