Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Bankeryd, Jönköping, Hovslätt, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat närmare 70 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut:

22.08 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Bankeryd, Jönköping. Huset hade stått tomt under dagen och detta upptäcktes när en boende kom hem. Någon har tagit sig in via sovrumsfönstret. Polis kom dit och gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan vara stulet.

01.39 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de skulle stoppa en bilist i Hovslätt, Jönköping. Föraren valde att försöka köra ifrån polisen och körde då in i en trädgård och krockade med ett träd i ett villaområde. Mannen som körde hade inte bälte och klagade på smärta i nacken, men ska preliminärt inte ha varit allvarligt skadad. Han är i 25-årsåldern.
Bilen var inte hans och polisen kunde inte få tag i ägaren. Mannen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt brukande, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Han fördes till polisstationen för tillnyktring, ej formellt gripen.

Utöver detta har polisen hanterat flera fall av psykisk ohälsa, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat viltolyckor, etc och åkt på larm från allmänheten som inte lett till gripanden eller att någon var skadad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra