Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Vetlanda, Skillingaryd, Ängarydsgatan, Tranås, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Storgatan, Vetlanda, Skillingaryd, Ängarydsgatan, Tranås, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:50 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Storgatan i Vetlanda uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

02:45 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4:an i höjd med Skillingaryd uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 60-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

04:22 Polis larmades till Ängarydsgatan i Tranås med anledning av att en kvinna i 85-årsåldern vaknat upp av att en okänd man stått i hennes lägenhet. Mannen ska ha tagit med sig stöldgods i form av en mobiltelefon och därefter försvunnit från platsen till fots. Polispatrull på plats har genomfört vittnesförhör med kvinnan och en hundpatrull har spårat efter den misstänkta mannen men i nuläget har ingen frihetsberövats. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra