Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Vetlanda, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Monica Bergström och Johnny Gustavsson. Idag bemannas presstelefonen fram till klockan 22:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:40 Polisen larmades till centrala Vetlanda med anledning av en misstänkt bildelsstöld. Flera gärningspersoner ska ha setts hissa upp en parkerad bil för att försöka stjäla bildelar. Flera polispatruller beordrades till adressen för att söka efter gärningspersonerna som hade lämnat platsen. En polispatrull stoppade och kontrollerade en bil i närområdet. Bilisten, en man i 40-årsåldern, misstänktes vara delaktig i stölden och mannen greps misstänkt för stöld. Senare under tisdagsmorgonen anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Det var en katalysator som hade stulits, den är inte återfunnen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra