Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Lagastigen, Värnamo, Gnosjö, Ekhagen, Jönköping, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:59 Polisen larmades till en skola på Lagastigen i Värnamo med anledning av en skadegörelse. Väktare hade noterat att minst fyra fönster var krossade. Polis åkte till platsen, en anmälan gällande skadegörelse har upprättats. Det finns ingen misstänkt för brottet.

01:42 Polisen larmades till en bostad i Gnosjö med anledning av att en man skulle ha misshandlat en kvinna. De ska ha en relation till varandra. Flera polispatruller involverades i ärendet. Den misstänkte mannen hade lämnat bostaden men lokaliserades och greps av polis. Den gripne är i 30-årsåldern. Han är misstänkt för misshandel samt olaga hot. Mannen anhölls senare, ärendet är åklagarlett. Kvinnan var inte i behov av sjukvård, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget.

03:32 Polisen larmades till en adress i Ekhagen, Jönköping, med anledning av en pågående bildelsstöld. Inringaren hade sett hur två personer hade påbörjat att försöka stjäla katalysatorn från en parkerad bil. Flera polispatruller beordrades till platsen, bland annat hundpatrull. De misstänkta gärningspersonerna hade lämnat platsen innan polis anlände. Hundföraren fick upp spår som ledde till att två misstänkta gärningspersoner kunde lokaliseras och gripas, de är misstänkta för försök till stöld. De gripna är båda män. En är i 30-årsåldern och den andra är i 50-årsåldern.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra