Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län.

Resecentrum, Järnvägsgatan, Jönköping, Gislaved, Höreda, Eksjö, Jönköpings län

07.48 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, 12 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstanke om drogpåverkan.

01.02 polisen kallades till resecentrum på Järnvägsgatan i Jönköping med anledning av att en man uppträdde märkligt. När polisen kom till platsen kontrollerades den man som beskrivits av inringaren. Han hade en större kniv på sig som polisen tog i beslag. Han är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

02.32 polisen kallades till en bostad i Gislaved där det kunde pågå misshandel. Polisen åkte till platsen och träffade då på en kvinna som visade tecken på att ha blivit misshandlad. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och höll förhör med den drabbade kvinnan, som är i 45-årsåldern. Kvinnan hade minst en sårskada och polisen skjutsade henne till sjukhus. Den som är misstänkt för misshandeln av kvinnan är en man i samma ålder och han greps  av polisen på platsen. Han fördes till polisstationen för förhör och en åklagare beslutade sedan att gripandet skulle hävas och mannen frigavs, men han är fortfarande misstänkt. Kvinnan och mannen har en relation.

06.18 väktare, som åkt till en villa i Höreda, Eksjö kallade på polis med anledning av att ett inbrottslarm hade utlöst och att det fanns tecken på inbrott och att en person fanns kvar i huset. Polisen åkte till adressen och kunde gripa en misstänkt man i huset. Den misstänkte är en man i 25-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott och hemfridsbrott.

Polisen har även hanterat ett mindre antal händelser med påverkade personer som varit i bråk med varandra och där misshandel som inte har lett till några allvarliga konsekvenser har inträffat. Ingen har gripits vid dessa händelser men några personer har omhändertagits för tillnyktring.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen vill påminna trafikanter om halkrisken med anledning av väglaget. Kör med vinterdäck och med anpassad hastighet så minskar du risken för olyckor.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra