Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: En sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Munksjögatan, Vaggeryd, Artillerigatan, Skillingaryd, Kulltorp, Gnosjö, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 21:30 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

21:30 Ett larmbolag kontaktade polisen då minst två personer hade tagit sig in till en byggnad på ett industriområde. Personerna ska ha förstört övervakningskameror. Flera polispatruller beordrades till Munksjögatan i Vaggeryd. Inget ska ha stulits från platsen. Efter utredningsåtgärder greps två män misstänkta för försök till stöld samt skadegörelse. De gripna är i 30- respektive 45-årsåldern. Under natten mot söndagen anhölls männen efter åklagarbeslut, ärendet är åklagarlett.

21:39 Polisen larmades till en matbutik på Artillerigatan i Skillingaryd, Vaggeryd, med anledning av ett aktiverat överfallslarm. Personal kontrollerade en man som misstänktes ha stulit varor och personal kallade dit väktare. I samband med detta ska mannen ha visat upp ett vasst föremål. Mannen greps och kontrollerades av polis. Mannen är misstänkt för rån i motvärnsfallet*. Den gripne är i 35-årsåldern. Mannen har inte förhörts på grund av hans berusningsgrad.

* Rån i motvärnsfallet = att personen, om personen blir påkommen med att stjäla, på något sätt gör motstånd. Antingen genom våld eller hot om våld.

22:44 Polisen larmades till en butik i Kulltorp, Gnosjö, efter att en inringare hade hört ljud samt ljus från eventuellt en ficklampa vid butiken. Sedan ska en person ha sprungit från platsen. Flera polispatruller åkte till platsen. Händelsen rubriceras som försök till stöld genom inbrott. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra