Karta som med röd fyrkant ramar in Tranås, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Tisdag-onsdag natt, 11-12/9. Polisregion Öst.

Tranås, Jönköpings län

Natten mot onsdagen den 12/9 har med få undantag varit lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 92 händelserapporter av varierande slag mellan kl. 22:00 och 05:00. Många av dessa har handlat om rutinärenden som trafikkontroller och kontroller av personer vilka initierats av polipatruller runt om i regionen.

En person har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

NOTERBART:

Strax innan kl. 02:00 larmades polis till en adress i centrala Tranås med anledning av att en kvinna blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp. På plats kunde konstateras att övergreppet var av sådan art att det jämställs med en våldtäkt. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas på platsen och kommer att höras om händelsen då han nyktrat till. Därefter fattar åklagare beslut om huruvida han skall anhållas eller försättas på fri fot.

I övrigt finns inga större händelser eller ärenden att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra