Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Flaskebo, Kanalgatan, Nässjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Lugn natt i Jönköpings län.

Jönköping, Flaskebo, Kanalgatan, Nässjö, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat 29 ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har generellt varit lugn, och inga grova brott har kommit till polisens kännedom.

22.44 fick polisen samtal från Ryhovs sjukhus. En patient som hade kommit in med bil verkade vara berusad. Mannen blåste positivt när polisen kontrollerade nykterheten, och det fanns vittnen på körningen. Han är i misstänkt för rattfylleri. Mannen är i 25-årsåldern.

02.05 kontaktades polisen om att det luktade cannabis i ett trapphus i centrala Jönköping. Polisen kom dit och gjorde en egen bedömning. Polisen fattade beslut om husrannsakan. Där anträffades en man i 20-årsåldern och vad som tros vara narkotika. Mannen är misstänkt för narkotikabrott. Han greps inte, då det inte fanns skäl till det.

03.23 kom det larm om att en lastbil med släp hade kört av vägen. Det var vid ett vägarbete vid Flaskebo, i korsningen riksväg 26/47 och länsväg 678. Släpet hade lagt sig i diket och bärgare tillkallades. Inga personskador.

22.52 kom det larm om en bil som hade börjat brinna under färd. Det var på Kanalgatan i Nässjö. Polisen misstänker inget brott.

KOMPLETTERING 07.20: Klockan 00.45 rapporterade en polispatrull att de ville stanna en bilist för kontroll, men föraren valde att försöka köra ifrån polisen. Det var på länsväg 127 vid Nydala, Värnamo. Föraren körde mot Os. Polisen hade beslutat om spikmatta, och strax norr om Os gick bilen över spikmattan och stannade.

Det var en kvinna i 35-årsåldern som körde. Hon är misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik. En man i 50-årsåldern som var passagerare fördes till polisstationen för tillnyktring. Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet.

03.27 fick polisen samtal om personer som uppträdde märkligt på en snabbmatsrestaurang på A6. Två killar lämnade i en bil. Polisen stoppade den aktuella bilen på Barnarpsgatan, tack vare vittnesuppgifter. Mannen som körde misstänktes för drograttfylleri. Han är i 35-årsåldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra