Karta som med röd fyrkant ramar in Tranås, Resecentrum, Värnamo, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Tranås, Resecentrum, Värnamo, Jönköping, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat 53 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Sammanlagt sex personer har frihetsberövats i samband med misstankar om rattfylleri, ringa narkotikabrott eller fylleri.

01.03 Det kom larm om att en man hade slagit sönder en ruta på en matbutik på Hästskedegatan i Tranås. Polis kom till platsen och omhändertog mannen för fylleri. Han är misstänkt för skadegörelse. Mannen är i 30-årsåldern.

01.12 Inbrottslarm kom från resecentrum i Värnamo. Samtidigt kom vittnesuppgifter om ett par personer som skulle ha krossat en ruta. Polis kom dit och dokumenterade omständigheterna och upprättade en anmälan om stöld genom inbrott. Kassan från butiken ska ha stulits.

04.17 Polis larmades till en snabbmatsrestaurang på A6 i Jönköping. En bil med flera personer i hade stannat till där, och ett vittne tyckte att de verkade vara narkotikapåverkade. När polis kom dit var sällskapet på väg därifrån med bilen. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri och olovlig körning, då han inte har körkort. Ytterligare en man och en kvinna i samma ålder, samt en kvinna i 25-årsåldern misstänktes för ringa narkotikabrott.

04.23 Det gick ett inbrottslarm på ett hotell i centrala Jönköping. Via övervakningskamera kunde ett väktarbolag se en person som stal två flaskor alkohol från baren. Polis kom dit och anträffade en man i 50-årsåldern. Han är misstänkt för stöld genom inbrott och ringa narkotikabrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra