Karta som med röd fyrkant ramar in Vetlanda, Kullgatan, Jönköping, Västra Storgatan, Tranås, Fredsgatan, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Vetlanda, Kullgatan, Jönköping, Västra Storgatan, Tranås, Fredsgatan, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Försök till rån, Vetlanda

22:18 Polisen larmades till Kullgatan i Vetlanda med anledning av ett rånförsök. Två okända gärningspersoner ska ha försökt att råna en tonårig kille utomhus. Killen hade försvarsspray som han använde i samband med situationen och rånförsöket avbröts.

Händelsen rubriceras som försök till rån, det finns ingen misstänkt för brottet. Killen ska inte ha fått några fysiska skador i samband med händelsen.

Man blev våldsam mot tjänsteman, Jönköping

22:27 En polispatrull befann sig vid Västra Storgatan i Jönköping när ordningsvakter påkallade polisernas uppmärksamhet. Ordningsvakterna hade omhändertagit en man i 20-årsåldern.

Mannen ska ha varit aggressiv och verbalt hotfull. Han misstänks för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och övergrepp i rättssak. Mannen greps av polis, senare hävdes gripandet. Misstankarna kvarstår. 

Tre gripna och anhållna misstänkta för grov misshandel, Tranås

00:02 Polisen larmades till Fredsgatan i Tranås med anledning av ett bråk utomhus. Flera personer var inblandade i misshandeln. Någon form av tillhygge ska ha använts i misshandeln. Flera polispatruller åkte till platsen. Målsägande är en man i 35-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern.

Tre män i 20-årsåldern har gripits misstänkta för grov misshandel. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. På söndagsmorgonen anhölls männen efter beslut av åklagare.

Den drabbade mannen fördes till sjukhus. Båda målsäganden var vakna och talbara, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra