Karta som med röd fyrkant ramar in Sandhem, Mullsjö, Tranås, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Sandhem, Mullsjö, Tranås, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 42 ärenden som rör Jönköpings län.   Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:37 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Sandhem, Mullsjö med anledning av en brand i en garagevägg. Det var en man som hade bränt mögel på vedträ och branden hade då spridit sig till garaget. Mannen hade hunnit släcka större delen av branden på egen hand när räddningstjänst kom till platsen. En anmälan om brand utan misstanke om brott kommer att skrivas.

01:29 Polisen larmades till en verksamhet i Tranås med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. Enligt uppgifter är det ett kameralarm som har larmat och larmet visade att någon eller några verkade vara på väg in på verksamhetens område. Personal på verksamheten kunde snabbt komma till platsen och konfronterade då en obehörig person som vistades på området. Personal lyckades hålla kvar personen tills polispatrull kom till platsen. Personen, en man i 45-årsåldern, greps av polispatrull och han är misstänkt för stöld genom inbrott. Polisen har beslagtagit dunkar och slangningsutrustning som har använts vid inbrottet.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Information om pressnumret idag:

Presstalespersonerna är på möte klockan 09:30-15.

Under den tiden uppdateras inte händelsenotiserna. Samtal till polisens pressnummer besvaras av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra