Karta som med röd fyrkant ramar in Havsörnsgatan, Jönköping, Smålandsstenar, Gislaved, Gjuterigatan, Eksjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Havsörnsgatan, Jönköping, Smålandsstenar, Gislaved, Gjuterigatan, Eksjö, Jönköpings län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22.32 Polis larmades med anledning av en trafikolycka på Havsörnsgatan, Jönköping. En man i 35-årsåldern hade blivit påbackad av en bilist. Bilisten hade därefter kört från platsen. Den drabbade personen klagade på smärta i rygg och fot. Polisen fick signalement på bilen och kommer att skriva en anmälan om olovligt avvikande från trafikolycksplats.

23.34 Polis stoppade ett fordon för kontroll i Smålandsstenar, Gislaved. Vid kontrollen fattade polispatrullen misstankar om att föraren var påverkad och han togs med för provtagning. Föraren, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri.

04.03 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott hos ett företag på Gjuterigatan, Eksjö. Flera polispatruller beordrades till platsen och till det närliggande området. Snart kunde två misstänkta personer lokaliseras och gripas. De gripna är män i 35- respektive 50-årsåldern. Båda är i nuläget misstänkta för försök till stöld.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra