Karta som med röd fyrkant ramar in Gislaved, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Gislaved, Jönköpings län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 30-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00.26 Polis larmades med anledning av en pågående stöld från en bil parkerad i Gislaved. Två personer hade setts vara i färd med att stjäla något från bilen med hjälp av vinkelslip, därefter hade de sprungit från platsen. När polis kom till platsen konstaterades att en katalysator sågats loss men inte tagits med från platsen. Efter spaningsarbete, sök med hundpatrull och tips till polisen kunde två personer lokaliseras och gripas. Personerna, båda män i 35- respektive 45-årsåldern, greps misstänkta för försök till stöld. Båda har förts till polisstationen för ytterligare utredningsåtgärder.

05.50 Polis larmades till en adress på Öster City då höga smällar hörts i området. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett. Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Polisen har spärrat av ett område och arbetar på platsen med flera olika kompetenser. Bland annat kommer en teknisk undersökning att ske. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot.
I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra