Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Jönköping, Jönköpings län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

02.06 Polis larmades till en restaurang i de centrala delarna av Jönköping. Ordningsvakter hade tagit omhand en aggressiv man och belagt honom med handfängsel. Polis åkte till platsen och en person, en man i 20-årsåldern, omhändertogs på grund av ordningsstörning. Mannen misstänks även för misshandel alternativt våld mot tjänsteman och en anmälan kommer att skrivas. Ytterligare en person, en man i 20-årsåldern, avlägsnades från restaurangen.

02.30 Polis larmades till en restaurang i de centrala delarna av Jönköping. Ordningsvakter larmade om en misshandel och en misstänkt person, en man i 20-årsåldern, hade gripits av ordningsvakt. Polis åkte till platsen och utredningsåtgärder vidtogs. Polispatrullen har skrivit en anmälan om misshandel.

02.50 Polis larmades till en restaurang i de centrala delarna av Jönköping på grund av ett pågående bråk. Ordningsvakter hade hamnat i bråk och i tumult med en gäst som skulle avvisas och behövde polisens hjälp på platsen. Flera polispatruller åkte till adressen och tre personer, alla män i 20-30-årsåldern, greps. En av dem, en man i 25-årsåldern, är i nuläget misstänkt för förberedelse till grovt våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman. De andra två är i nuläget misstänkta för våld mot tjänsteman.

Polispatrullerna har utöver detta hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra