Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Monica Bergström. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Västra Parkgatan, Sävsjö, Gislaved, Bäckaby, Vetlanda, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 25-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:14 Polis och räddningstjänst beordrades till Västra Parkgatan i Sävsjö med anledning av att en parkerad bil börjat brinna. Väl på plats släckte räddningstjänsten branden och polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt och inga uppgifter om personskador i samband med branden. 

02:11 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 26 vid Gislaved med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört på en älg och en person ska vara drabbad. När polis anlänt till platsen har föraren av bilen, en man i 40-årsåldern, förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt för polisens presstjänst. Bilen befann sig i diket och stod ej trafikfarligt. Älgen var skadad vid platsen och en jägare/markägare kallades in för att ta hand om älgen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med viltolyckan. 

02:28 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 747 vid Bäckaby, Vetlanda, uppstod misstanke om stöld/häleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern greps misstänkt för stöld alternativt häleri och godset ska ha bestått av byggmaterial som varit lastat på en släpkärra. Under fredagsmorgonen hävdes gripandet men misstanken kvarstår. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra