Karta som med röd fyrkant ramar in Kanalgatan, Jönköping, Nässjö, Tenhult, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Kanalgatan, Jönköping, Nässjö, Tenhult, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

23:11 Polis larmades till Kanalgatan i Jönköping med anledning av ett pågående inbrott. En inringare hade noterat hur två personer slagit sönder rutorna på två företagsbilar, tagit saker ur bilarna och därefter lämnat platsen i en bil. Längs riksväg 40, i riktning mot Nässjö, kunde en polispatrull stoppa aktuell bil. Två personer, en man och en kvinna i 30-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott. Bilen togs också i beslag och stöldgodset ska ha bestått av verktyg. 

04:41 Polis och räddningstjänst larmades till länsväg 826 utanför Tenhult med anledning av en trafikolycka. En bilist ska ha kört in i ett träd. När polis anlänt till platsen visade det sig att olyckan varit mycket allvarlig. En person befann sig i bilen. Bilen har tagits i beslag.* 

* Texten kommer att uppdateras när mer information finns.

Uppdatering 12:44: 

En man i 50-årsåldern avled i samband med olyckan. Närmast anhöriga har underrättats. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, mindre viltolyckor, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra