Karta som med röd fyrkant ramar in Hammarvägen, Jönköping, Gnosjö, Habo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Dennnis Johansson Strömberg.

Hammarvägen, Jönköping, Gnosjö, Habo, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Hammarvägen i Jönköping uppstod misstanke om brott mot knivlagen, häleri, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör. Han fick också sitt körkort omhändertaget. 

22:23 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 151 vid Marås, Gnosjö, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i en bergvägg och därefter hamnat i diket. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, väjt för vilt. Det finns ingen misstanke om brott och initialt inga allvarliga personskador. 

22:56 Ett SOS-larm inkom om att en bil hade börjat brinna under färd. Detta ska ha inträffat vid länsväg 195 utanför Habo. Det var initialt inga personskador och det fanns ingen misstanke om brott varpå räddningstjänst åkte dit, men inte polis. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra