Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Gripenberg, Tranås, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Jönköping, Gripenberg, Tranås, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 30-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

23:32 Polis larmades till området Öster city i Jönköping med anledning av att en inringare sett en person gå runt på en innergård och ta saker från altaner. När polis anlänt till platsen anträffades en man i 30-årsåldern samt misstänkt stöldgods. Mannen fick följa med polisen för provtagning och släpptes därefter. Han är dock fortfarande misstänkt för stöld och narkotikabrott (innehav och eget bruk). 

23:43 I samband med en kontroll på riksväg 32 utanför Gripenberg, Tranås, vägrade en bilist stanna på polismannens tecken. Ett kortare förföljande påbörjades då. Det var ingen trafik och hastigheter på 60km/h. Redan efter fyra minuter valde bilisten att stanna till kort. En person flydde då till fots. Den mannen, i 20-årsåldern, fångade polisen in. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott, olovlig körning samt för att ej ha stannat på polismannens tecken. Bilen fortsatte köra vidare efter det korta stoppet och ytterligare medbrottslingar samt bilen har ej hittats ännu. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, trafikbrott, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra