Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Södra Storgatan, Eksjö, Tranås, Föreningsgatan, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Södra Storgatan, Eksjö, Tranås, Föreningsgatan, Jönköpings län

06.10 polisen har sedan midnatt hanterat ett 45-tal ärenden av olika karaktär, de flesta dock utan att några brottsmisstankar har uppstått. Ingen person har gripits, bara tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

01.54 en person ringde till polisen och uppgav att han blivit misshandlad på Södra Storgatan i Eksjö. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel mot en man som är i 40-årsåldern. Den drabbade mannen uppger att han ska ha blivit skallad och han fick näsblod och smärta som en följd av det. En person är misstänkt men ej frihetsberövad.

02.10 en man tar kontakt med polisen på Storgatan i Tranås. Mannen uppger att han ska ha blivit misshandlad. Det är en man i 25-årsåldern som ska ha blivit drabbad och polisen påbörjar en utredning om misshandel. Mannen verkar också påverkad av droger så han misstänks själv för ringa narkotikabrott och han har därför fått lämna prov för det brottet. Vid en husrannsakan i mannens bostad anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika som togs i beslag för analys. Det finns ingen misstänkt för misshandel.

Inga andra grova brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

03.36 samtal till polisen från väktare om att ett krossat kontorsfönster har upptäckts på en skola på Föreningsgatan i Jönköping. Någon verkar ha varit inne på kontoret och stulit en dator. Oklart om något mer saknas. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd för att om möjligt säkra spår.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra