Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Mullsjö, Gällaryd, Värnamo, Horda, Eksjö, Jönköpings län

06.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.20 vid en rutinkontroll av en bilist i Mullsjö uppstod misstanke om drograttfylleri. Vid en närmare undersökning anträffades en mindre mängd narkotika varför föraren, en man i 50-årsåldern, och passageraren, en kvinna i 35-årsåldern greps som misstänkta för narkotikabrott innehav. De förhördes på polisstationen och senare blev båda två anhållna av åklagare.

01.33 viltolycka på länsväg 714 mellan Bor och Gällaryd där en bilist krockade med en älg. Inga synliga skador på bilen och inga personskador. Älgen sprang vidare och polisen kallade på en eftersöksjägare.

01.53 vid en kontroll av en bilist i Värnamo anträffades ett misstänkt farligt föremål i form av en misstänkt hemmagjord smällare. Föremålet togs i beslag för en närmare undersökning. Polisen påbörjade en utredning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Två personer i bilen misstänks för brottet, båda är män, i 40- respektiva 50-årsåldern men ingen av dem frihetsberövades.

04.59 vid en rutinkontroll av en bilist på länsväg 704 i Horda svängde bilisten av vägen och stannade snabbt och sprang från platsen ut i skogen. Polispatrullen spårade upp mannen och omhändertog honom. det var en man i 20-årsåldern som blev misstänkt för ringa narkotikabrott och olovlig körning.

05.27 polisen påbörjade en trafikkontroll på riksväg 40 i Eksjö. Ett trettiotal bilister kontrollerades och alla var nyktra och utan anmärkning.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Mest läst av andra