Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Ölmstad, Stensjön, Nässjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Ölmstad, Stensjön, Nässjö, Jönköpings län

07.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning med anledning av misstänkt drogpåverkan.

03.02 polisen fick flera samtal om en bilist som körde norrut i södergående körfält på E4 vid Vista Kulle, Jönköping. Polisen skickade polispatruller till platsen och ringde trafikradion för en varning till andra trafikanter. I höjd med Ölmstad saktade bilist ner och vände, körde sedan av E4 in mot Ölmstad. Polisen som hade fått bilens registreringsnummer ringde till bilägaren och fick då kontakt med bilföraren som beklagade att han kommit fel på E4. Polisens operatör på regionledningscentralen sade till bilföraren att stanna vilket han gjorde. Polisen kom fram till bilisten och genomförde en kontroll. Förare var en man i 80-årsåldern och han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och körkortet omhändertogs på platsen av polisen. Efter detta skjutsades mannen till anhöriga.

Polisens omhändertagande av körkortet är tillfälligt och körkortet, tillsammans med en rapport kommer att sändas till Transportstyrelsen för beslut.

Polisen vill rikta ett tack till de trafikanter som ringde och larmade vilket gjorde det möjligt att stoppa mannens framfart utan att någon kom till skada.

04.35 larm om brand i byggnad i Stensjön, Nässjö. Det visade sig vara en mindre byggnad som börjat brinna. Ingen misstanke om brott.

Fem viltolyckor med rådjur och vildsvin utan personskador har inträffat i länet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra