Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Råslätt, Torsvik, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Råslätt, Torsvik, Jönköpings län

06.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvuddelen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

01.18 vid en rutinkontroll av en bilist på E4 i Råslätt uppstod misstanke om att föraren inte har körkort. En man i 30-årsåldern blev misstänkt för grov olovlig körning. Polisen tog bilen i beslag för att pröva om åklagare kan förklara bilen förverkad med stöd av Trafikbrottslagens §7 på grund av upprepad trafikrelaterad brottslighet.

05.48 vid en rutinkontroll av en bilist i Torsvik uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Komplettering:

01.27 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Torngatan i Vetlanda. Förbipasserande hade sett att det brann i fasaden på ett hus. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till mordbrand och en platsundersökning är också genomförd. Polisen har tagit föremål i beslag för spårsäkring. Polisen tar gärna emot tips av personer som kan ha gjort iakttagelser på eller i närheten av Torngatan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra