Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Vaggeryd, Gislaved, Vetlanda, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Vaggeryd, Gislaved, Vetlanda, Jönköpings län

07.55 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits för brott, åtta har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.46 vid en rutinkontroll av en bilist på E4 Vaggeryd uppstod misstanke om rattfylleri. En man i 40-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. Frigavs efter förhör.

01.54 samtal till polisen om att en man skulle ha blivit misshandlad i Gislaved. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov misshandels med anledning av att en man ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge. Två män i 25- respektive 30-årsåldern hämtades in till förhör och efter förhöret blev båda två anhållna av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och övergrepp i rättssak.

De båda misstänkta personerna är även misstänkta för ett annat fall av försök till grov misshandel i Gislaved som ska ha inträffat undefär vid 03-tiden.

06.58 samtal till polisen om att en bilägare fått sin bil stulen under natten i Vetlanda. Den stulna bilen är en svart BMW 520, som nu är efterlyst och efterspanad.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Mest läst av andra