Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Hovslätt, Värnamo, Forsheda, Mullsjö, Furusjö, Jönköpings län

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärdenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, ingen har omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.43 i samband med en rutinkontroll av en bilist i Hovslätt uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri.

01.12 i samband med en rutinkontroll på E4 i Värnamo uppstod misstankar om stöldbrott varför polisen genomförde en husrannsakan i bilen. I bilen anträffades ett antal nya däck som kan misstänkas komma från en stöld. Polisen misstänker häleri och däcken togs i beslag. De båda männen, som är i 30- respektive 40-årsåldern greps som misstänkta för häleri. De är tidigare dömda för flertalet stölder. Polisen ska nu försöka utreda var däcken kan komma ifrån. Strax efter klockan 04 blev båda två anhållna av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för stöld alternativt häleri.

05.37 en bilägare ringde till polisen från Forsheda och anmälde att ett inbrott hade upptäckts i familjens båda BMW-bilar. I båda bilarna saknas ratt och inredning och även belysningsdetaljer har stulits. Polisen kommer under morgonen att åka till platsen och påbörja utredning om stöld samt genomföra en brottsplatsundersökning.

05.55 polisen fick en anmälan om att ett tåg hade krockat med en älg mellan Mullsjö och Furusjö. Djuret dog på platsen men ingen person skadades. Ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra