Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Anderstorp, Terminalvägen, Skillingaryd, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i poliområde Jönköping.

Jönköping, Anderstorp, Terminalvägen, Skillingaryd, Jönköpings län

08.02 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden huvudsakligen utan brottsmisstankar. Fyra personer har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.51 i samband med en rutinkontroll av en bilist i Anderstorp uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i  30-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör.

02.30 polisen fick samtal om misstänkt pågående kapellskärning (stöld) på Terminalvägen i Skillingaryd. Flera polispatruller åkte mot området. En hundpatrull påbörjade spårning från en lastbil där en stöld skulle ha skett. Med hjälp av hundspårningen kunde fyra misstänkta personer gripas misstänkta för stöld. Ett antal dataskärmar anträffades utställda utanför en lastbil där de ska ha stulits. Polisen har utfört en brottsplatsundersökning och även påbörjat en utredning om stöld. I samband med utrednings- och spaningsarbetet anträffades ytterligare ett antal dataskärmar utplacerade i ett skogsparti. De togs i beslag. De gripna är alla män i 25-30-årsåldern. De har förts till polisstationen där de ska förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

13.23 uppdatering: idag vid 09.20-tiden anhölls tre av de misstänkta personerna, på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Åklagaren har hävt gripande för den fjärde eftersom det saknades skäl för anhållande.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Mest läst av andra