Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Bataljonsgatan, Ekhagen, Bandygatan, Nässjö, Västergatan, Gislaved, Österängen, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Bataljonsgatan, Ekhagen, Bandygatan, Nässjö, Västergatan, Gislaved, Österängen, Jönköpings län

08.13 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.03 polisen fick samtal om att det kunde pågå en fest med narkotika på Bataljonsgatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen och träffade då på en misstänkt drogpåverkad kvinna i 25-åråldern som fick följa med förprovtagning och förhör.

00.11 vid en rutinkontroll av en bilist på riksväg 31 i Ekhagen blev en man i 20-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Provtagning och förhör.

00.35 polisen fick samtal om en misstänkt person som uppehöll sig vid en bil på Bandygatan i Nässjö. Polisen åkte till platsen och omhändertog en berusad man som ävenmisstänks för försök till stöld då han misstänks ha försökt genomföra en stöld i den aktuella bilen.

01.37 i samband med att en polispatrull skulle genomföra en kontroll på Västergatan i Gislaved började en personbil att brinna. Räddningstjänsten kallades till platsen och det visade sig vara två bilar som blev helt utbrända. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand angående två bilar samt blåljussabotage eftersom några person kastade sten i inledningsskedet och på det sättet försökte förhindra eller försena polis- och släckningsinsatsen.

01.44 samtal kom till polisen om en mycket högljudd fest i Nässjö. Privatpersoner hade bett festdeltagarna att dämpa ljudnivån, utan framgång. Polisenåkte till platsen och träffade på en misstänkt lldrogpåverkad man i 20-årsåldern. Han togs med för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott genomeget bruk och dopingbrott. Fick efter det tillnyktra i polisarresten.

02.40 vid en rutinmässig fordons- och förarkontroll blev en man i 30-årsåldern misstänkt för rattfylleri i Österängen, Jönköping. Mannen greps eftersom han saknar fast bostad i landet.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Mest läst av andra