Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Västra Storgatan, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Västra Storgatan, Jönköpings län

07.16 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits för brott, ingen har omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.32 samtal kom till polisen om pågående inbrott i en salong i stadsdelen Väster City i Jönköping. En person hade setts röra sig i lokalen på ett misstänkt sätt efter att ljudet av glaskross hade hörts i området. Första polispatrullen som kom till platsen kunde se att någon var kvar i lokalen. Ytterligare poliser anlände till platsen och mannen greps efter han på order av poliserna hade kommit ut självmant genom ett fönster. Det visade sig vara en man i 25-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör. Förhöret har fördröjts på grund av kraftig berusning och mannen är i skrivande stund forfarande gripen. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott. Ett vaktbolag täckte för ett krossat fönster efter insatsen. Det är inte känt om det saknas något från salongen.

Uppdatering 08.56: den gripne har nu förhörts och anhållits av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för stöld.

02.32 polisen kallades till Västra Storgatan i Jönköping med anledning av misshandel. Framme på platsen visade det sig att en man i 20-årsåldern hade blivit misshandlad genom slag i ansiktet. Han fick åka med polisen till  sjukhus. Polisen träffade också en annan man, i 25-årsåldern, som ska ha varit i bråk med 20-åringen. Han anmälde då att han blivit misshandlad, av 20-åringen. Polisen har alltså påbörjat två utredningar om misshandel. 20-åringen hade skador på näsan.

02.52 i samband med att polisen arbetade med ärendet ovan på Västra Storgatan träffade en polispatrull på två män i Hamnparken. Båda två verkade påverkade av droger och fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkoikabrott genom eget bruk. Båda är män i 25- respektive 30-årsåldern. De frigavs efter förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra