Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Trafikplats Torsvik, Ekhagen, Aneby Kommun, Jönköpings län

06.56  polisen har hittills hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.35 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E4 trafikplats Torsvik blev bilföraren, en man i 35-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning. Passagerare var en kvinna i 20-årsåldern och hon blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.  Kvinnan fick genomgå provtagning och förhör varefter hon frigavs.

01.50 polisen fick samtal om en pågående stöld i Ekhagen i Jönköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en bil hade fått katalysatorn bortmonterad. Polisen spanade i omgivningarna men gärningspersonerna hade försvunnit. Polisen har påbörjat en utredning om stöld från bil. Det finns ingen misstänkt.

03.24 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll av en lastbil på länsväg 132 vid Bälaryd i Aneby kommun blev föraren gripen som misstänkt för grov stöld efter att tre åkgräsklippare, en fyrhjuling och en del andra föremål anträffats i lastbilens skåp. Den gripne är en man i 30-årsåldern och han är i skrivande stund fortfarande gripen. Han kommer att förhöras och en åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Polisen kommer att påbörja ett arbete med att härleda det misstänkta stöldgodset till polisanmälda stölden/inbrott. Av den anledningen vill polisen uppmana personer som har åkgräsklippare och fyrhjulingar att kontrollera sin ägodelar och i förekommande fall omedelbart anmäla till polisen om man har blivit utsatt för stöld. Det är i nuläget oklart var stölderna kan ha inträffat.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Brand Brand i soprum, Broby.

Östra göinge, Skåne län

Larm inkommer om en brand i ett soprum på Västra Järnvägsgatan. Polis och räddningstjänst kör till p...