Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Industrigatan, Nässjö, Vattenverksgatan, Västra Storgatan, Habo, Bankeryd, Jönköpings län

08.14 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Fyra personer har gripits, sju har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått fölkja med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.16 polisen fick samtal om att ett inbrott hade upptäckts på ett företag på Industrigatan i Nässjö. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in i lokalen genom att krossa en glasruta. Det är inte känt vad som stulits. Det finns ingen misstänkt.

01.25 polisen kallades till Vattenverksgatan i Nässjö där det skulle ha förekommit misshandel i en bostad. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det visade sig att en person kunde misstänkas ha misshandlat två personer genom sparkar, slag och genom att kasta glas på en av de drabbade. Den misstänkte greps och fördes till polisstatioen där han förhördes och anhölls senare av åklagare vid 06.30-tiden misstänkt för två fall av misshandel och olaga hot. Samtliga inblandade är i 20-årsåldern.

I samband med ingripande blev en av polisen bilar på platsen utsatt för skadegörelse genom att en man i 25-årsåldern misstänks ha sparkat på polisbilen så att båda backspeglarna skadades. Han är nu misstänkt för blåljussabotage, alternativt skadegöresle. En kvinna i 25-årsåldern fick också följa med för provtagning och förhör misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

03.02 polisen kallades till en restaurang på Västra Storgatan i Jönköping där det skulle ha inträffat misshandel. Det visade sig att två personaer kan ha misshandlat varandra, varför två utredningar om misshandel påbörjades. En av dem har fått en flaska i ögat. Männen är i 25- och 30-årsåldern.

07.08 polisen kallades till ett företag på Fanergatan i Habo med anledning av misstänkt stöld. En inringare såg personer plocka in föremål i en bil. Dessa personer och bilen lämnade platsen och inringaren följde efter. Polisen kunde sedan stoppa och kontrollera bilen och dessa personer i närheten av Bankeryd. I bilen anträffades bland annat misstänkt stulna fälgar. Det tre personerna är män i 20- 35-årsåldern varav en är oidentifierad. De greps som misstänkta för stöld.

Uppdatering 12.23: Den misstänkte mannen i 35-årsåldern har frigivits av åklagare. Misstankarna kvarstår. De båda andra har anhållits av åklagare klockan 11.30. De misstänks ha stulit ett 30-tal begagnade fälgar till ett värde av ca 75000:-

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Brand Brand i villa, Löderup.

Ystad, Skåne län

Larm inkommer om en brand i en villa på Österlenvägen. Polis och räddningstjänst är på plats. LV1017...