Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Södra Vägen, Skillingaryd, Tändsticksgränd, Jönköpings län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har heller fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.42 en polispatrull stoppade en bil på Södra vägen i Skillingaryd. Polisen hann se att det låg båtmotorer i bilen, när bilföraren plötsligt kör iväg. Polispatrullen följer efter den aktuella bilen i riktning mot Skillingaryds centrum. Klockan 00.50 lyckades polispatrullen återigen stoppa bilisten, denna gången mer offensivt och handfast. Han greps och belades med handfängsel. Det visade sig vara en man i 45-årsåldern och han fördes till polisstationen för förhör. Då den gripne mannen klagade på smärta i nacken fördes han via sjukhuset för kontroll till polisstationen. Han är nu misstänkt för stöld alternativt häleri. Bilen med innehåll har tagits i beslag och polisen ska nu försöka utreda var båtmotorerna kan komma ifrån och om de är stulna. 

Polisen uppmanar båtägare i närområdet omkring Skillingaryd att kontrollera sina båtar och båtmotorer och i förekommande fall omedlebart göra polisanmälan om man har utsatts för brott.

Uppdatering 09.55: den misstänkte mannen blev anhållen av åklagare klockan 09.44. Han är på sannolika skäl misstänkt för häleri.

01.49 polisen fick samtal om att inbrottslarm hade utlöst i en lokal på Tändsticksgränd. Vid kontroll på platsen visade det sig att en dörr var uppbruten. Polisen genomförde spaningar i närområdet och påbörjade även en utredning om stöld genom inbrott. Det är inte känt om/vad som kan ha stulits.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra