Drabbat av inbrott? Besök vår sida om inbrott för att få tips och råd.

Annons

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Barnarpsgatan, Pilagårdsgatan, Värnamo, Huskvarnavägen, Rosenlund, Mjölbyvägen, Tranås, Vaggeryd, Bandygatan, Nässjö, Jönköpings län

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett fyrtiotal ärenden. Majoriteten av dessa ärenden har inte resulterat i några brottsmisstankar eller frihetsberövanden.

00.10 Barnarpsgatan Jönköping, en polispatrull stoppar en bilist för en rutinkontroll. Bilförare är en man i 25-årsåldern och han blir misstänkt för drograttfylleri. Han tas med för provtagning och förhör.

01.10 Pilagårdsgatan i Värnamo, en polispatrull träffar på en person som verkar vara drogpåverkad. Det är en man i 25-årsåldern som tas med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

01.15 polisen fick uppgifter om att ett larm gått på Huskvarnavägen i Rosenlund, Jönköping. Väktare konstaterade att någon krossat ett fönster och att det varit inbrott. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Troligen är det läsk som stulits.

01.59 Mjölbyvägen Tranås, en polispatrull stoppar en bil för en rutinkontroll. Vid kontroll av personerna i bilen visar det sig att dessa är tidigare kända för att ha förekommit i kriminella sammanhang varför kontrollen görs grundligt av bilen och personerna. Polisen anträffar föremål i bilen som typiskt sett är väl lämpade för stöldbrott. De två männen, som är i 20--25-årsåldern greps som misstänkta för förberedelse till stöld, stöld alternativt häleri. De båda fördes till polisstationen där de förhördes och senare anhölls av åklagare.

04.34 E4 Krängsberg Vaggeryd, en polispatrull stoppar en bilist för en rutinmässig fordons- och förarkontroll. I bilen finns en passagerare som verkar vara drogpåverkad. Det är en man i 35-årsåldern som får följa med för provtagning och förhör.

06.02 Bandygatan Nässjö, en jägare ringer till polisen och anmäler att han har för avsikt att skjuta skadedjur under morgonen.

Inga andra allvarliga ärenden eller grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Annons