Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Östergötlands Län, Valdemarsvik, Linköping, Huskvarna, Hammarvägen, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt i Jönköping och Östergötlands län.

Jönköping, Östergötlands Län, Valdemarsvik, Linköping, Huskvarna, Hammarvägen, Jönköpings län

Polisen har under natten hanterat 161 ärenden. Ett 30-tal ärenden mer än föregående natt. 3 personer har gripits för brott och 26 personer har frihetsberövats av andra anledningar. Antalet personer som omhändertagits p.g.a. berusning eller ordningsstörning har varit dubbelt så många som föregående natt. Inga allvarligare händelser har kommit till vår kännedom.

 

Östergötlands län:

Kl 23.33 fick vi larm om ett pågående inbrott i in klädbutik i Valdemarsvik. Gärningsmännen hade lämnat då innehavaren kom till platsen. Tecken på platsen tyder på att kläder och pengar kan har tagits. En platsundersökning kommer att genomföras.

 

Kl. 02.42 greps en man i dryga 20-årsåldern för stölder av mobiltelefoner i krogmiljön i Linköping. Mannen kommer att förhöras under morgonen och åklagare kommar att få ta ställning till om mannen ska anhållas.

 

Jönköpings län:

Inget nytt finns att berätta om det väpnade rånet i Huskvarna som inträffade under gårdagskvällen. Det har genomförts dörrknackning, förhör med vittnen samt platsundersökning. Polisen är fortsatt intresserade av iakttagelser runt Hammarvägen vid 19-tiden i går kväll.

 

Kl. 02.59 greps en man i 30-årsåldern för misshandel i relation Jönköping. Den drabbade sambon ska ha utsatts både för misshandel och olaga hot. Hon har inte fått några allvarligare skador.

 

I övrigt har det förekommit en del misshandelsfall både i Jönköping och i Östergötlands län. Vad vi känner till är det ingen person som fått några allvarligare skador. I några fall är det kända gärningsmän som kommer att förhöras.

Polisen Jönköpings län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra