Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Östergötlands Län, Norrköping, Linköping, Herrbeta, Eksjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning natt i Jönköping och Östergötlands län.

Jönköping, Östergötlands Län, Norrköping, Linköping, Herrbeta, Eksjö, Jönköpings län

Polisen har under natten hanterat 170 ärenden sedan klockan 22.00. Två personer har gripits för brott och 34 har omhändertagits för ordningsstörning/berusning, 13 personer har frihetsberövats av andra anledningar.

 

Händelser i Östergötlands län:

Strax före kl. 23.00 greps en man och en kvinna i Norrköping misstänkta för brott mot vapenlagen. I samband med att polisen genomförde en husrannsakan för att söka efter narkotika anträffades ett föremål som kan antas vara tillståndspliktigt enligt vapenlagen.

 

Ungefär vid samma tid fick polisen i Linköping ett förföljande på en bil som gick på E4:an i riktning mot Norrköping. Bilen som kördes mycket fort anträffades vid Herrbeta. Föraren som var en man misstänkts för bl.a. drograttfylleri och fick följa med på provtagning.

 

I övrigt har det under natten skett ett antal misshandelsfall men inga personer verkar ha fått några allvarligare skador.

 

Händelser i Jönköpings län:

Vid midnatt fick polisen larm om en försvunnen deprimerad kvinna hemmahörande i Jönköping. Polisen satte till många resurser i ärendet och vid 02.30 tiden hittades kvinnan och ärendet fick ett bra slut.

 

Kl. 01.13 upptäcktes ett inbrott i en lägenhet i Eksjö. Inbrottet har skett efter klockan 22.00. Gärningsmännen har gått in genom ett fönster och bl.a. tagit tekniska saker som Play station.

 

Kl. 01.24 upptäcktes ett inbrott i villa i Eksjö. Målsägaren hade varit på stadsfesten i Eksjö och upptäckte att altandörren var uppbruten när de kom hem. Villan är genomsökt och i nuläget är det oklart vad som tagits.

 

Kl. 02.16 fick väktare larm om inbrott i Byarums kyrka. Inbrott kunde konstateras och i nuläget är det oklart om något tagits.

Polisen Jönköpings län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra