Karta som med röd fyrkant ramar in Gislaved, Svavelsticksgränd, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Gislaved, Svavelsticksgränd, Jönköping, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga allvarliga våldsdåd har kommit till polisens kännedom under natten.

Allvarlig olycka på riksväg 26

21:34 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 26 söder om Gislaved med anledning av en allvarlig trafikolycka. En personbil hade av okänd anledning frontalkolliderat med en lastbil. Det blev totalstopp i trafiken.

I personbilen fanns två personer, en man och en kvinna, de var allvarligt skadade. 

I lastbilen var föraren ensam, han behövde inte ambulanssjukvård. Kollegor till föraren kom till platsen och tog hand om honom.

Fordonen bärgades från platsen och kommer att undersökas av polis.

Olycksplatsen dokumenterades under natten men det arbetet kommer att fortsätta under morgonen i dagsljus. Detta främst med tanke på att söka bland annat bromsspår som kan ge en förklaring till olycksförloppet.

Lastbilsföraren är i nuläget inte misstänkt för brott.

uppdatering 09:40

De två skadade personerna är avlidna och anhöriga är underättade.

Konfronterade misstänkt tjuv

00:40 Polisen kallades till Svavelsticksgränd i Jönköping. En person hade blivit bestulen på sin ryggsäck.

Det fanns en misstänkt person kvar på platsen som brottsoffret och en bekant till denna konfronterade. Då kunde de lokalisera den stulna ryggsäcken och en del annat misstänkt stöldgods.

Polisen grep mannen som misstänkt för stöld.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra