Karta som med röd fyrkant ramar in Gnosjö, Glimmervägen, Jönköping, Kämpevägen, Korsberga, Vaggeryd, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Gnosjö, Glimmervägen, Jönköping, Kämpevägen, Korsberga, Vaggeryd, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Två personerhar omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Dieselstöld i Gnosjö

23:42 Polisen fick ett samtal om en misstänkt pågående diselstöld från ett förestag på Glimmervägen i Gnosjö. En medarbetare hade påträffat dunkar vid en lastbil som gjorde hen misstänksam. Det var oklart om någon misstänkt gömde sig och fanns kvar på platsen.

Polisen kunde konstatera att någon hade pumpat diesel ur en lastbil och att det runnit över.  Räddningstjänsten till kallades för att sanera.

Rättsläget blev stöld genom inbrott. Det kan tillkomma misstanke om miljöbrott. Ingen misstänkt gripen.

Misstänkt drograttfyllerist i Jönköping

01:39 En polispatrull gjorde en rutinmässig fordonskontroll på Kämpevägen i Jönköping. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri. Den misstänka föraren, en man i tjugoårsåldern fick följa med för provtagning på sjukhus.

Han misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

Villabrand i Korsberga

02:05 Polis och räddningstjänst kallades till en fullt utvecklad villabrand i Korsberga. En granne ringde in och det var initialt oklart om någon person fanns i byggnaden.

Dessbättre visade det sig att de boende var välbehållna och omhändertagna i ett hus i närheten.

När räddningstjänsten arbete blev klart under morgontimmarna  spärrades platsen av för teknisk undersökning för att reda ut hur branden startat.

Händelsen utreds som misstänkt mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt person gripen.

Misstänkt misshandel, man ropade på hjälp

02:28 Polisen larmades till en adress i Vaggeryd där en man hittats blodig utomhus efter att inringare hade hört rop om hjälp.

Patrullen hittade mannens boende och kunde konstatera att det fanns blodspår även i lägenheten.

Mannen fördes, omtöcknad, med ambulans till sjukhus för vård.

Då omständigheterna ännu är oklara skriver polisen en anmälan om misstänkt grov misshandel.  Mannens skador dokumenterades och vissa spår säkrades av patrull på plats.

Lägenheten spärrades av för teknisk undersökning under dagen.

Polisen påminner också om den pågående nationella viltveckan. Det är en tid nu när djurens tider och våra går ihop. Se upp därute i trafiken och tänk på avståndet till framförvarande bil.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra