Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötlands Län, Motala, Skänninge, Jakten, Persgatan, Norrköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Onsdag-torsdag natt, 13-14/12. Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Östergötlands Län, Motala, Skänninge, Jakten, Persgatan, Norrköping, Jönköpings län

Natten mot torsdagen den 14/12 har varit väldigt lugn i Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat totalt 61 händelserapporter av olika slag mellan kl. 22:00 och 05:00. Det har rört sig om allt från polisinitierade kontroller av personer och/eller fordon till handräckningar och gripande av misstänkt tjuv.

En person har gripits i regionen under natten, se nedan.

NOTERBART:

Vid 01:40-tiden skulle en polispatrull kontrollera en bil på länsväg 990 vid Varv, beläget mellan Motala och Skänninge. Föraren av bilen valde av oklar anledning att försöka köra från polispatrullen, varvid ett förföljande inleddes. Efter att jakten pågått i ca 25 minuter på mindre vägar gjorde de två som befann sig i bilen ett försök att stanna och fly från poliserna till fots i Skänninge. Det gick inte. Föraren av bilen, en man född 7601, medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik  och grov olovlig körning. Passageraren, en kvinna född 9102, medtogs för provtagning då hon misstänktes vara påverkad av något narkotiskt preparat.  

Kl. 01:50 larmades polisen till en adress på S:t Persgatan i Norrköping med anledning av ett eventuellt pågående källarinbrott. En anmälare hade sett och hört två personer som verkade försöka ta sig in genom en källardörr. När polispatruller kom till platsen anträffades en man och en kvinna utanför den oskadade källardörren, båda höggradigt påverkade. Misstanken om inbrott kunde avskrivas direkt, dock hittades gods som misstänks vara tillgripet vid något tidigare tillfälle i anslutning till paret varvid misstanke om stöld alternativt häleri uppkom. Den misstänkte mannen (född 7403) greps och lades in för tillnyktring, kvinnan (född 8804) omhändertogs enligt LOB.

 

Polisen Jönköpings län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra