Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötlands Län, Eksjö, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Torsdag-fredag natt, 21-22/12. Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Östergötlands Län, Eksjö, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping, Jönköpings län

Natten mot fredagen den 22/12 har varit lugn i Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Ledningscentralen har registrerat totalt 81 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00.

En person har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

Fem personer har omhändertagits av olika anledningar, exempelvis fylleri och/eller ordningsstörande beteende.

NOTERBART:

Strax innan kl. 23.00 larmades polisen till en bostad på Oxtorpsgatan i Eksjö med anledning av att en kvinna ringt och berättat att hon blivit slagen av en man som hon lever i en relation med. Mannen, som är i 70-årsåldern greps, misstänkt för misshandel. Det finns i skrivande stund inga uppgifter om eventuella skador på målsäganden, men hon behövde inte uppsöka sjukhusvård. När den misstänkte nyktrat till skall han höras om händelsen, därefter fattar åklagare beslut om huruvida han skall anhållas eller försättas på fri fot.

Kl. 01:10 larmades polis till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping sedan man upptäckt att en patient, en man i 85-årsåldern, försvunnit från en medicinavdelning. Senast man sett mannen var vid 22:15-tiden. Flera polispatruller skickades till Ryhov för att söka efter den försvunne i och utanför sjukhuset. Mannen anträffades av en polis inne på sjukhuset vid 03:45-tiden. 

Polisen Jönköpings län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra