Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av natten i Jönköpings län. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Blåbärsvägen, Värnamo, Ekhagsringen, Jönköping, Kaserngatan, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits, se notis nedan. De ärenden som sticker ut:

01.36 Det kom larm om en brinnande bil på Blåbärsvägen i Värnamo. Bilen stod på en parkering och spred sig till ett intilliggande miljöhus, som fick en del skador. Räddningstjänsten släckte branden i bilen och huset. Polisen misstänker att branden var anlagd och skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen har kontaktat ägaren till bilen.

01.38 Polisen fick samtal om att några person verkade stjäla något på en bilfirma. Detta var längs Ekhagsringen i Jönköping. Ett vittne såg personerna lämna i en bil. Polisen skickade ut flera patruller. En av dem fick syn på bilen på E4 södergående. Bilen körde av vid Asecs och polisen fick stopp på bilen på Kaserngatan. I bilen fanns en domkraft och flera katalysatorer. De tre män som satt i bilen greps, misstänkta för stöld. De är i 25-, 30- och 35-årsåldern.
En annan polispatrull undersökte läget vid bilfirman. Det verkade ha stulits delar från flera fordon. Samtliga tre anhölls under natten.

I övrigt har polisen genomfört flera trafikkontroller och flera trafikanter har fått böter för olika trafikbrott. Polisen har också hanterat ett tiotal viltolyckor utan några större personskador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra