Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av natten i Jönköpings län. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Klostergatan, Jönköping, Eksjö, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits och fyra har frihetsberövats på grund av berusning eller dåligt psykiskt mående. De händelser som sticker ut:

04.21 Polisen fick samtal från ett vittne som hade hört glaskross och någon gå in genom ett fönster. Detta var i en kontorslokal på Klostergatan i Jönköping. Polis kom dit. Mannen var då kvar i lokalen, men försökte springa från polisen. Han fångades snabbt in och greps, misstänkt för stöld. Han hade en del stöldgods på sig, bland annat teknikprylar och kläder. Vid 07.30-tiden var mannen fortsatt gripen. Han är i 30-årsåldern.

04.59 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 40 vid Eksjö. En bilist hade krockat med ett träd. Polis kom till platsen. Mannen som hade kört blev misstänkt för rattfylleri och togs med för provtagning. Han gjorde motstånd vid ingripandet och belades med handfängsel. Mannen var inte i behov av ambulans med anledning av krocken. Han är i 35-årsåldern.
Mannen blev omhändertagen för tillnyktring. En kontroll visade att han hade alkohol i blodet motsvarande grovt rattfylleri.

Utöver detta har polisen hanterat bland annat trafikbrott, psykisk ohälsa, m.m.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra